ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Реал (Мадрид) извади умопомрачителните 100 милиона евро за Гарет Бейл и го взе от Тотнъм, като трансферът на уелсеца стана най-скъпият в историята на световния футбол. По този повод БЛИЦ ви представя класацията, в която Кристиано Роналдо вече е втори, а любопитното е, че и третата най-скъпа покупка също е осъществена от "белия балет" - привличането на Зинедин Зидан от Ювентус.

ТОП 10 НА НАЙ-СКЪПИТЕ ТРАНСФЕРИ ВЪВ ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ:

1. Реал (Мадрид) привлича Гарет Бейл от Тотнъм срещу гръмките 100 милиона евро. Сделката е официално обявена на 2 септември 2014 г.
   
2. Преминаването на Кристиано Роналдо в Реал (Мадрид). През лятото на 2009-а звездата на Манчестър Юнайтед акостира на "Сантяго Бернабеу" срещу сумата от 94 милиона евро. Допреди няколко часа това беше най-скъпият трансфер в историята на футбола, но сделката с Бейл вече е на върха.
   
3. Трансферът на Зинедин Зидан от Ювентус в Реал (Мадрид) през 2001 година. Отново грандът от Мадрид вади милионите, привличайки легендарния французин срещу 73,5 милиона евро.
   
4. Сделката между Барселона и Интер за Златан Ибрахимович на 27 юли 2009 година. Шведският голмайстор преминава при каталунците срещу 46 милиона евро плюс преминаването на Самуел Ето`о при "нерадзурите" (20 милиона евро).
   
5. Трансферът на Кака в Реал (Мадрид), осъществен на 3 юни 2009 година. За бразилеца "белия балет" брои 65 милиона евро на Милан. Любопитното е, че това лято Кака се върна при "росонерите" без да им се налага да дават пари на испанския гранд.
   
6. Преминаването на Единсон Кавани от Наполи в ПСЖ това лято. За уругваеца в касата на бившия клуб на Марадона постъпиха 64,5 милиона евро.
   
7. Раздялата на Атлетико (Мадрид) с Радамел Фалкао, който на 20 май тази година стана собственост на Монако. "Ел Тигре" донесе на "дюшекчиите" точно 60 милиона евро.
   
8. През 2000-ата Луиш Фиго оставя Барселона и поема към кръвния враг на каталунците – Реал (Мадрид). Това излиза на "белия балет" 60 милиона евро.
   
9. Трансферът на Фернандо Торес от Ливърпул в Челси през 2011-а. "Мърсисайдци" прибират 58,5 милиона евро от сделката.
   
10. Дългоочакваният трансфер на Неймар в Барселона стана факт в края на май тази година. Досегашният клуб на бразилския талант Сантос грабна 57 милиона евро от раздялата си с новата звезда на световния футбол.