ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Сагата с отнетите 10 точки на Евертън от Висшата английски лига продължава. Този път тя има положителен оттенък, уточнява сайтът на ливърпулския клуб. „Карамелите“ ще си получи обратно 4  точки, след като спечели обжалването.  При това положение Евертън ще има 25 точки, което означава скок с две места нагоре в класирането – от 17-о до 15-о.  

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Медиите на Острова припомнят, че английските клубове от Висшата лига имат право на загуби до 105 милиона паунда за 3 години, а независима комисия установи, че тези на Евертън за периода 2021-2022 г. възлизат на 124,5 милиона паунда.

Наказанието беше най-голямата спортна санкция в историята на Висшата лига, но сега клубът успя да си върне част от отнетите точки.

В изявлението на Висшата лига по случая се казва: „ФК Евертън обжалва санкцията, наложена срещу него на 9 основания, всяко от които е свързано със санкцията, а не с факта на нарушението, което клубът призна. Две от тези девет основания бяха потвърдени от Апелативния съвет, който замени първоначалното приспадане на точки от 10 с 6“.