Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге предупреди клубовете от германската Бундеслига да внимават, защото най-добрите им играчи може да бъдат изкупени от отборите в английската Висша лига. Както е известно, германският национал Бастиан Швайнщайгер вече реши и смени баварците с Манчестър Юнайтед.

„Бундеслигата трябва да стана по-дейна най-накрая. Англичаните ни изпреварват отляво и отдясно. При парите за телевизионни права, в маркетинга, в активността на трансферния пазар – навсякъде. Мисля, че Бундеслигата не трябва да изостава и затова са нужни такива пътувания”, сподели Румениге преди заминаването на Байерн за Китай, където тимът ще изиграе 3 контроли за 9 дни.

„Това не са пътувания за удоволствие, знаем го вече. Може да се отиде на подготовка в Австрия или Швейцария. Това би било по-приемливо за играчи и треньори, но ако осем или девет клуба го направят, Бундеслигата няма как да мръдне напред. Ако погледнете в момента трансферния пазар, с каква активност се работи в Англия, там се подсилват напълно. Бундеслигата трябва да внимава да бъде изкупена от Англия”, допълни един от босовете на баварците.