ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Победата на Босна и Херцеговина с 1:0 над Черна гора, която осигури на тима промоция в Лига „А“ на Лигата на нациите на УЕФА, доведе до множество похвали за работата на българския селекционер на босненските национали Ивайло Петев.

„Селекционерът Ивайло Петев води Босна по перфектен начин. Той свърши перфектна работа в разузнаването на противника и играчите изпълниха всичките му инструкции на терена“, пише водещото спортно издание „SportSport.ba”.

Другите медии наблягат на еуфорията от класирането в по-горна група на турнира на УЕФА: „Великолепна вечер за националния отбор на Босна и Херцеговина“, „Драконите сразиха Черна гора и са в елита на Лигата на нациите“; „Страхотна нощ за босненския футбол. Ще се празнува до зори, постигнахме голям успех“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Сериозно коментиран е финансовият аспект на успеха и промоцията в Лига „А“ на Лигата на нациите. Отбелязва се, че за спечелването на групата футболната федерация ще получи от УЕФА 3 милиона евро плюс още 2,25 само за участието си в Лига „А“ при следващото издание на турнира.

Със спечелването на своята група освен че Босна и Херцеговина си осигури участието на бараж за класиране на Евро 2024. В страната очакват с нетърпение и жребия за европейските квалификации. Тимът Ивайло Петев ще бъде поставен в урна 2, така че успехът наистина е голям.

„Бяхме наясно, че няма да ни е лесно. Браво на момчетата и на нашия капитан Един Джеко. Спечелихме първата позиция в групата и получихме място в плейофите за Евро 2024. Щастливи сме, какво друго да кажа? Всички знаехме колко е важен този мач и трябваше да браним преднината ни до края. Резултатът е налице и не можем да кажем нищо повече. Гордея се с играчите, които не дадоха на съперника нито една голова възможност през първото полувреме. Трябва да коригираме или намалим грешките, които имаме. Работим постоянно, за да ставаме все по-добри. Искам да поздравя и всички фенове, които дойдоха и подкрепиха играчите, това е най-важното“, заяви Ивайло Петев след победата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК