Разследваният за укриване на данъци президент на Байерн Ули Хьонес си призна публично, че е допуснал огромна грешка, след като не е декларирал пред финансовите власти в Германия голяма сума пари. Според спекулациите въпросната сума е 20 милиона евро, които 61-годишният бос е събирал в швейцарска банка в продължение на 13 години.

"Осъзнах, че направих много голяма грешка и чрез признанието за сметката се опитвам поне наполовина да поправя нещата. Опитвам се да намеря решение, законът ми дава тази възможност", сподели Хьонес пред списание Sport Bild.

Канцелрът на Германия Ангела Меркел също взе отношение по скандала с боса на баварците, изразявайки своето разочарование от случващото се. "Много хора в Германия са много разочаровани от Ули Хьонес, канцлерът на страната е част от тези хора. Когато става дума за толкова положителна фигура, разочарованието е още по-голямо", заяви говорителят на кабинета Щефан Зайберт пред sport1.de.

Поне засега Хьонес не смята да напуска президентския стол в Байерн. „Не мисля да се оттеглям от поста си в клуба”, отсече 61-годишният бос.