Президентът на Байерн Ули Хьонес е спечелил около 20 милиона евро от борсови сделки, съобщава германският таблоид „Билд”. За въпросната сума се спекулира още от 2000 година, но 61-годишният бос е премълчавал печалбите си и не ги е декларирал пред финансовите служби в Германия, а е превеждал парите в офшорна сметка в Швейцария.

От години насам Хьонес не се разделя с така наречения „борсов пейджър”, уред голям колкото мобилен телефон, на чийто монитор излизали ежечасно най-новите данни за акции и валутни курсове на борсите. С негова помощ президентът на Байерн непрекъснато е информиран за всичко, случващо се на борсата, и осъществява печеливши сделки.

Дори на стадиона по време на важни мачове на Байерн, по време на интервюта или на заседания Хьонес винаги е в крак със случващото се на борсите. Той телефонира по 5 пъти на ден с банката си, за да прави светкавични сделки.

По информация на „Билд” босът на Байерн търгува на всички пазари със суровини като мед и цинк, както и с валута като щатския долар.