Босът на ПАОК Иван Савидис заяви, че изважда отбора от турнира за Купата на Гърция. Той поиска и оставката на президента на гръцката футболна централа Йоргос Гирцикис. Причина за негодуванието на собственика на солунския гранд е вчерашният полуфинален двубой с Олимпиакос на "Тумба", който беше прекратен в 86-ата минута заради нахлуването на терена привържениците на "черно-белите". Феновете бяха бесни, че при резултат 2:1 в полза на шампионите, не бе отсъдена дузпа за техния отбор за нарушение на вратаря Стефано Кампино срещу Роберт Мак. Българският нападател на ПАОК Димитър Бербатов не взе участие в двубоя, тъй като лекува контузия.

"Искам да се извиня на всички, но за съжаление не виждаме никаква положителна промяна и това е причината за неприемливите неща, които се случиха на нашия стадион днес", заяви Савидис, който допълни, че неговият отбор няма да пътува за реванша на 6 април.

"Няма да играем в реванша в Атина, независимо от наказанието, което ни наложат. Моята позиция няма да се промени. Няма да играем дори да решат да ни изхвърлят от Суперлигата", допълни още мултимилионерът, който е категоричен, че двубоят трябва да се преиграе, ръководен от чуждестранен съдия.

"Настоявам да бъдат отстранени всички съдии, които са оцапани. Как е възможно на един претъпкан стадион с 30 хиляди фенове съдията да си мисли, че е най-важният човек на терена. Тези хора не се страхуват нито от Господ, нито от Дявола. За първи път в живота си се срамувам, че съм част от футбола. Казвам това, за да се чуе в Атина. Не може да има футбол само в Атина. Атина не е Гърция. Ние не можем да продължаваме да заблуждаваме феновете си. Не ги оправдавам, но смятам, че е време държавата да направи нещо, за да спре всичко това. Според мен е нужно реферите да застанат пред огледалого и да се попитат чиста ли е съвестта им?!