Президентът на Брадфорд Марк Лоун разкри, че класирането за финал на Купата на Лигата ще донесе на клуба допълнителна печалба от един милион паунда.
 
Брадфорд стана първият четвъртодивизионен тим от 50 години насам, който стига до финал в турнира. Това стана факт, след като беше елиминиран елитният Астън Вила. На финала на 24 февруари на “Уембли” отборът от Лига 2 ще играе с Челси или Суонзи.
 
“Надявам се, че чудесното ни представяне ще ни донесе нови спонсори. Вече очаквам телефонни обаждания от различни корпорации. За финала ще получим 31 000 билети, които със сигурност ще продадем без проблем”, заяви Лоун.
 
От 2002 г. насам Брадфорд два пъти е бил подлаган на наложено от държавата административно управление заради финансови проблеми. През този сезон бюджетът за заплатите е около 600 000 паунда, тъй като тимът се бори за промоция в Лига 1.
 
Клубът обаче вече надхвърли този бюджет, тъй като с участието си на четвъртфиналите и финалите бяха спечелени 1,3 милиона паунда.
 
Това ще бъде първото участие на Брадфорд на финал в голям турнир от 1911 г. насам, когато спечели ФА Къп. Срещата на 24 февруари ще бъде едва втората поява на тима на “Уембли”. Предишният случай беше финалният плейоф на втора дивизия през 1996 г. Тогава мачът се игра на стария “Уембли”.