Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон обяви, че за тима му е изключително важно да победи България в първия мач от квалификациите за Световното първенство в Бразилия. Двата тима излизат един срещу друг в петък от 21:45 часа на стадион “Васил Левски”.

“В София започваме една нова авантюра. Това е мач, в който ще изпробваме нова схема на игра, но ние сме подготвени за нея и ще търсим максимума в тази среща. Много е важно да започнем с победа”, коментира вратарят, на пресконференция на базата на италианския национален отбор в Коверчано.

Той говори и за своето бъдеще и обяви, че на този етап дори и не се замисля да сложи край на кариерата си.

“Не мисля за отказване. На 34 години съм и смятам, че изглеждам много добре. Освен това съм в отлично физическо състояние и пълен с ентусиазъм. Най-важното е, че имам хъс за победи. Когато едно от тези неща си отиде, тогава ще си тръгна и аз, но сега е рано да се отказвам”, продължи вратарят.

Той е амбициран да подобри рекорда на Фабио Канаваро за най-много мачове с националния екип. Към момента Буфон има 112 срещи, докато бившият стълб в отбраната е със 136 мача.