Българската футболна звезда Христо Стоичков ще се размине с поста селекционер на националния отбор на Виетнам заради букмейкърска битка за приходи от 1 милиард долара. Според сайта “Vietnamnet” именно това е причината за забавянето на преговорите между Камата и футболната федерация на азиатската държава.
 
Според източници на изданието Стоичков е трябвало да стане рекламно лице на български букмейкър, който иска да навлезе на виетнамския пазар. Други издания от Ханой вече съобщиха, че роден бизнесмен е готов да вади пари за заплатата на Модерния ляв, която е непосилна за федерацията.
 
Целта е Камата да "отвори вратата" за българския букмейкър. Залаганията във Виетнам са забранени, но правителството готви вдигане на ембаргото, тъй като сега парите изтичат при нелегални играчи или в чужди компании в интернет. Очаква се в страната да се залагат около 1 милиард долара годишно.
 
Виетнамският сайт счита, че вратата пред Стоичков е затръшната нарочно от две мастити английски букмейкърски къщи, които също са се огледали в перспективния пазар. Като фаворит за селекционерския пост минава немецът Фалко Гьотц, който имал по-ниски финансови претенции от българина./БЛИЦ