Лондонският Чарлтън обяви официално трансфера на вратаря Димитър Митов от Чавдар (Етрополе). "Висококотираният български вратар Димитър Митов вече е част от Чарлтън за новата кампания 2013/2014. Той е капитан на националния отбор за своята възраст на страната си и идва от Чавдар (Етрополе) и ще бъде едно от новите 11 имена в академията това лято", пише официалният сайт на клуба в секцията на отбора до 18 години.

Освен Митов новопривлечените са британците Джо Гомес, Арчи Едуардс, Емануевл Афолаби, Аарон Бърнс, Севдар Бикчу, Риган Чарли-Кук, Брендън Ханлан, Конър Лион, Алекс Кели и Джошуа Умерах.

Сайтът отделя специално внимание на Митов. Историята по неговото привличане разказва треньорът на вратарите на първия отбор Бен Робъртс: "Арсенал купи Райън Хъдърт, за когото имахме наистина големи надежди. Той е изключителен талант. Тогава хвърлихме нашата мрежа да търси в чужбина и имахме щастието в радарите ни да попадне Димитър. Ние го поканихме и той показа изключителни качества пред мен и треньора на вратарите в академията Паскал Форман.
 
Бяхме много впечатлени от него. Той е капитан на страната си до 17 години и наскоро игра за България в елитния квалификационен кръг за Европейското първенство до 17. Той е метър и деветдесет, бърз, работи и с двата крака, говори добър английски език. Притежава всички качества на модерния вратар и очакваме с нетърпение да започнем работа с него".