Челси успя да победи с 2:0 Порто в символичното си гостуване на "Рамон Санчес Писхуан" в първи мач от 1/4-финалите на Шампионската лига. Поради пандемията от УЕФА решиха и двата мача да се изиграят в Севиля, а днес португалците бяха символичните домакини.

Мачът в Севиля започна по-добре за португалците, които овладяха инициативата и и отправиха няколко опасни удара към вратата на лондончани.

Челси обаче успя да поведе в резултата с първия си точен удар в мача. Маунт получи на границата на наказателното поле, с великолепно завъртане остави на земята бранителя на домакините Зейду, напредна няколко метра и с удар по диагонала реализира за 1:0 с първото си попадение в Шампионската лига в своята кариера.

Едва две минути преди края на първата част Порто стигна до нещо интересно пред вратата на Менди. След поредното центриране от корнер, Пепе успя да стреля опасно с глава, но стражът на гостите със сетни усилия изби нов ъглов удар.

Второто полувреме започна с много добра възможност за Челси. След бърза атака на гостите, Маунт получи  на десния фланг и центрира много добре в пеналта, където Тимо Вернер надскочи всички и стреля с глава, но прати кълбото над вратата.

В 57-ата минута Луис Диас също имаше добър шанс, но също не сполучи. 

Челси стигна до втория си гол в последните минути. Хесус Корона не успя да спре наглед една лесно центриране, топката попадна в Бен Чилуел, който напредна много добре, финтира вратаря на домакините и на празна врата вкара за 2:0 в полза на лондончани, които спокойно чакат реванша.