Челси победи Уотфорд с 4:3 в атрактивен мач от Висшата лига. Срещата на практика беше без значение, защото "сините" вече са шампиони, а пък "стършелите" си бяха осигурили спасението.

Все пак хората на Антонио Конте стигнаха до триумф след късен гол на Сеск Фабрегас и вече имат 90 точки в актива си. Уотфорд остава 16-и с 40 точки.

В състава на шампионите имаше сериозни промени в сравнение с предишния мач срещу Уест Бромич. Легендата Джон Тери бе титуляр в мач от първенството за първи път от 11 септември 2016 година. Някои младоци също стартираха, а героят от петък Миши Батшуай водеше атаката. Единствено Аспиликуета и Азар запазиха местата си от предишния двубой. Изненадата за Уотфорд бе оставянето на Трой Дийни на пейката. 

В 22-ата минута Зума отклони един корнер към Тери, който се разписа отблизо в може би последния си мач на „Стамфорд Бридж“. Освен това той спази традицията, като отбеляза попадение в 17-и пореден сезон във Висшата лига. Феновете бяха разпънали огромен плакат с надпис: "Джон Тери - капитан, лидер, легенда."


Уотфорд обаче изравни веднага, след като Тери се превърна в грешник. Той не успя да се справи при една ситуация в наказателното поле като отклони топката на пътя на Капу, който реализира с глава за 1:1. Това бе първото попадение за Уотфорд навън от края на януари. 

В 36-ата минута Аспиликуета посрещна избита топка и от границата на наказателното поле, през куп от тела, вкара за 2:1. В 49-ата минута Аке центрира отлично в пеналта на гостите, а Батшуай засече в мрежата за 3:1. „Стършелите“ обаче не се предадоха и скоро след това холандецът Дарил Янмаат намали на 3:2 след страхотен пробив.

В 72-ата минута Стефано Окака замени Нианг и малко след това изравни. Трибуните избухнаха в аплодисменти секунди преди последния съдийски сигнал. Вилиан (88) подаде към Сеск Фабрегас, който от границата на наказателното поле донесе победата на Челси с 4:3. 

В добавеното време Себастиан Прьодл от гостите получи втори жълт картон, а след това се стигна почти и до сбиване между играчите. 


ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА