Носителят на Копа Америка от тази година Чили спечели с 4:3 при визитата си на Перу и записа втори пореден успех в квалификациите от зона Южна Америка за Мондиал 2018 в Русия.

Алексис Санчес (7) рано изведе гостите напред в резултата след пас на Маурисио Исла. С две попадения на Джеферсон Фарфан (10, 36-дузпа), първото от които след асистенция на Карийо, „инките” направиха пълен обрат до 2:1. В 23-ата минута домакините останаха и в намален състав, след като Куева бе изгонен с директен червен картон.

До края на първата част и чилийците на свой ред стигнаха до обрат с голове на Едуардо Варгас (41) след асистенция на Валдивия и Алексис Санчес (44) след пас на Диас.

Малко след почивката Едуардо Варгас (49) също вкара втори гол и увеличи преднината на Чили на две попадения, като асистенцията бе на Алексис Санчес. В последните секунди на срещата пък Пауло Гереро (90+2) оформи крайния резултат с трети гол за домакините след пас на Йотун.

След победата си Чили е на трето място в групата с 6 точки и по-лоша голова разлика от първите два тима – Уругвай и Еквадор. Перу заема осма позиция без спечелена точка до момента.