Българският национал Валери Божинов откри головата си сметка за Виченца. 26-годишният нападател стори нещо, което рядко му се случва - отбеляза попадение, и то на мач в Италия. Българинът блесна в двубоя на Виченца срещу Юве Стабия от 24-ия кръг на Серия "Б".

Божинов реализира от дузпа в 57-ата минута и направи резултата 1:1. Това се случи в едва втория му мач с екипа на Виченца, в който той получи капитанската лента и преди началото му изведе съотборниците си на терена.

Преди попадението на българина, гостите поведоха чрез Марко Челини в 28-ата.

Само 3 минути след гола на Божинов обаче, Виченца остана с 10 човека. Бригенти беше изгонен за втори жълт картон, което се оказа преломен момент в мача. Останали с човек повече гостите упражниха масиран натиск и успяха да стигнат до победата. В 76-ата минута 19-годишният Рикардо Импрота наказа Виченца за крайното 1:2.

За Божинов това е първо попадение с екипа на тима, борещ се за спасението в Серия "Б". Българинът дебютира за Виченца преди дни при загубата с 1:3 от Чезена.

За последно Валери се беше разписвал по терените в Италия на 29 септември, когато донесе победата с 1:0 на Верона срещу Бари.

След днешната загуба новият му отбор Виченца остана в зоната на изпадащите в Серия "Б". Божинов и компания имат 19 точки и заемат 20-ото място от 22 отбора.

Любопитното е, че в навечерието на мача с Юве Стабия съпругата на Валери - Николета Лозанова, публикува на профила си във "Фейсбук" снимка от фитнес залата, където нападателят позира, държейки се за мъжкото си достойнство.