Един от най-успешните български треньори в последните години Станимир Стоилов вчера се изправи пред ново сериозно предизвикателство в своята кариера. Родният специалист пое националния отбор на Казахстан, като договорът му с местната федерация е за срок от 2 години.

Мъри и ръководителите на местния футбол отказаха да разкрият условията по споразумението между двете страни, но според колегите от казахстанските издания той ще взима колосалните 2 млн. евро за срока на контракта си (800 млн. тенги).

Ако информациите отговарят на истината, то бившият треньор на Левски става автоматично най-скъпоплатеният български треньор в цялата история на професията в страната ни.

"Назначението на Станимир Стоилов със сигурност е правилен ход без значение от условията по договора му. Той познава местния футбол, както и играчите, с които разполагаме. Българинът каза, че иска да развие играта в Казахстан и каза как смята да го направи. След като внимателно изслушахме изказванията му, всеобщото мнение е, че той е най-добрият избор за селекционер. Вярвам, че работата му с националния отбор ще даде резултати", казва местният футболен експерт Андрей Ферапотов пред Sports.kz по повод назначението на Мъри.