Дания срази Норвегия с 3:1 в скандинавски приятелски мач, игран в Брьондби. Срещата се явяваше генерална репетиция за „Червения динамит“ за Евро 2024, където отборът е в група с Англия, Сърбия и Словения.

В 12-ата минута датчаните излязоха напред в резултата, след като Пиер-Емил Хьойберг се озова на точното място в точното време, за да овладее отбита топка в наказателното поле и да я изстреля към левия ъгъл за 1:0. Пет минути по-късно Норвегия имаше възможност да стигне до изравнително попадение. Лео Йостигор засече около точката на дузпата центриране от свободен удар, но изстрелът му премина покрай левия страничен стълб.

В 21-вата минута Андреас Сков Олсен центрира перфектно от корнер към Якиг Вестергор, който се извиси най-високо в наказателното поле и с хубав удар прати топката точно под напречната греда за 2:0. Седем минути след това Ерлинг Холанд можеше да върне едно попадение за Норвегия, но шутира над напречната греда.

След почивката в 47-ата минута норвежците имаха нов шанс, след като Мартин Йодегор стреля към десния ъгъл, но Каспер Шмайел изби в корнер. В 65-рата минута Йодегор пусна прецизно подаване към Холанд в наказателното поле, нападателят завърши прецизно в долния ляв ъгъл, пращайки топката в мрежата, но попадението не бе признато заради засада. В 72-рата минута Норвегия все пак успя да върне едно попадение. Комбинацията отново бе познатата – Мартин Йодегор намери Ерлинг Холанд, който се озова очи в очи с Каспер Шмайхел и го прехвърли за 2:1. В последната секунда от редовното време Ориан Ниланд сгреши при изнасянето на топката, Виктор Кристиансен я отне и пусна успоредно подаване към Юсуф Поулсен, който отблизо оформи крайното 3:1.