Селекционерът на националния отбор на Дания Мортен Олсен се оказа обект на атака от медиите преди важната световна квалификация срещу България. Тази вечер от 21:15 часа “червеният динамит” приема “лъвовете” в мач от Група “В”, а резултатът ще определи до голяма степен шансовете на двата отбора за едно от първите две места в групата.
 
“Мортен Олсен мисли повече за възможността да заеме треньорския пост в Шалке 04, а не за предстоящия мач на националния отбор. Работата в Германия май му е размътила главата, а срещата с България е много важна”, твърдят медиите в Копенхаген.
 
Мортен Олсен е считан за един от основните претенденти за треньорския пост на Шалке 04 след края на сезона. Другият голям фаворит е Роберто ди Матео. С по-малки шансове са наставникът на Майнц Томас Тухел и бившият треньор на Гройтер Фюрт Михаел Бюскенс.
 
63-годишният Олсен е познат в Германия с престоя си като треньор на Кьолн в периода 1993-95 г. По това време в състава на “козлите” беше Хорст Хелд, който в момента е спортен директор на Шалке 04. Именно Хелд е в основата на интереса на “кралскосините” към датския селекционер.
 
Мортен Олсен беше напът да прекрати работата си в националния отбор на Дания след Евро 2012, когато изтече предишния му договор. Той обаче се остави да бъде убеден от федерацията да остане начело на “червения динамит”. Загуба от България тази вечер обаче може да доведе до напускането на Олсен.