Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов ще започне като титуляр днес за първи път след пристигането си в гръцкия гранд ПАОК, пише sport24.gr. 

"Черно-белите" от Солун гостуват на финландския ХИК в група "G" от Лигата на конференциите, което може да се окаже и най-лесната им визита предвид другите два съперника - Айнтрахт (Франкфурт) и шотландския Абърдийн. 

Изданието допълва, че старши треньорът на ПАОК Разван Луческу ще направи вероятно 50 процента ротация в състава в сравнение с градското дерби с Арис през уикенда, а българското крило е избор номер 1 и без това. 

"Това изглежда доста разумно, ако се прецени, че тази неделя следва мача срещу ПАС Янина на стадион "Зосимадес". "Двуглавите орли" нямат право на повече загубени точки толкова рано през сезона, ако искат да се борят за титлата. Една от промените, които треньорът на ПАОК мисли да направи, е да използва Кирил Десподов от самото начало. Луческу вярва, че българинът може да засили атаката, която не е особено продуктивна в последните му два мача", анализира изданието. 

В Гърция допълват, че няма да има нужда от адаптация, защото познава отлично "Болт Арена" в Хелзинки. Миналата година той игра на същото място в Лига Европа, а гостуването на Лудогорец във Финландия завърши 1:1. Това също е аргумент в полза на титулярното място на българина, допълва сайтът.