Шампионската титла в Кипър ще се реши днес. В 18:00 часа българско време един срещу друг излизат АЕЛ Лимасол срещу АПОЕЛ Никозия. Очаквайте в агенция БЛИЦ и БЛИЦ TV развитие на двубоя и картина на живо.

Двата тима играха в последния кръг на сезона преди десетина дни, но двубоят бе прекратен при резултат 0:0. Повод за прекратяването на мача бе ексцесии на стадиона и пострадали футболист и служител на гостуващия отбор от Никозия. След дълги обсъждания бе взето решение двубоят да се преиграе днес.

"Още от самото начало Ивайло Петев показа, че има агресивен дух. Българският треньор трябва да изведе АЕЛ на върха", пишат медиите в Кипър преди решителния сблъсък. Именно заради забавянето на последния мач Петев не успя да стигне до разбирателство с Георги Иванов и "Левски", от които имаше предложение. Бившият треньор на Лудогорец обаче е съсредоточен първо към днешната среща и след това към бъдещето си. Според информациите Петев има вариант да остане в АЕЛ, но не липсват и оферти - от други кипърски отбори, както и от тимове от Гърция и Хърватия.

Преди финалния сблъсък АЕЛ е лидер с 81 точки, АПОЕЛ е със 78. Само победа на гостите праща титлата в тяхната витрина, равен или победа на АЕЛ означава злато за Петев и компания.

Двубоят е допълнително предизвикателство за Ивайло Петев, който все още няма победа срещу АПОЕЛ от началото на сезона. Двата тима играха четири мача - два за първенство и два за купата на Кипър. В тях Петев няма победа - равенство 2:2 и победа с 3:0 за АПОЕЛ в шампионата, както и две победи с по 1:0 за АПОЕЛ за Купата на страната.