Цървена звезда, Лил и Слован (Братислава) са последните три клуба, които си осигуриха участие в тазгодишното издание на Шампионска лига. Трита отбора преминаха през последния квалификационен кръг на надпреварата.

Цървена звезда се наложи с 2:0 у дома над Бодьо/Глимт и с общ резултат 3:2 продължава напред. Бруно Дуарте откри резултата в 26-ата минута в Белград от дузпа. В 59-ата минута Урош Спаич оформи крайния резултат, като даде и предимство на своя отбор в общия резултат.

Славия (Прага) надви с 2:1 Лил като домакин, но след 0:2 в първата среща във Франция "мастифите" се класираха за същинската част на Шампионска лига. Домакините поведоха още в 5-ата минута чрез Христос Зефейрис. В 77-ата минута Едон Жегрова изравни.

В 84-ата минута Иван Шранц отново изведе пражкия тим напред и даде надежди на своя отбор. До края на срещата Славия пропусна две изгодни ситуации, за да вкара срещата в продължения.

Слован (Братислава) стигна до драматична победа с 3:2 над Мидтиланд и се класира напред в Шампионска лига с общ резултат 4:3. Марко Толич изведе домакини напред в резултата в 33-ата минута, но малко след това Арал Шимшир изравни. Пет минути след почивката датчаните поведоха чрез Франкулино.

В 82-ата минута отново Толич се разписа, за да изравни резултата. Четири минути след това Тигран Барсегян хвърли в екстаз домакини, оформяйки крайния резултат.