Реал Мадрид не можа да победи Лас Палмас, завършвайки 1:1 в гостуването си на Канарските острови в мач от третия кръг на Ла Лига. Алберто Молейро се разписа за Лас Палмас, а Винисиус донесе точката за тима на Карло Анчелоти от дузпа. С това равенство Реал събра 5 точки и е 4-и във временното класиране, докато Лас Палмас е 16-и с 2 точки в актива си.

Мачът на „Естадио де Гран Канария“ започна чудесно за домакините, които поведоха в резултата в 5-ата минута. След многоходова атака, топката стигна до Оливър МакБърни и той подаде към Алберто Молейро, който с чудесен завършващ удар прати топката в долния ляв ъгъл за 1:0. Пет минути по-късно удар на МакБърни бе спасен с лекота от Тибо Куртоа.

Последваха по-силни минути за Реал Мадрид, а в средата на първата част Федерико Валверде шутира опасно от пряк свободен удар, но Яспер Силесен се намеси на висота.

В 38-ата минута шут на Антонио Рюдигер от границата на наказателното поле също бе отразен от нидерландския страж. Силесен продължи с добрите си намеси и през втората част, като в 56-ата минута отради удар на Килиан Мбапе.

В 67-ата минута Алекс Суарес игра с ръка в наказателното поле и съдията Матео Бускетс отсъди дузпа за „кралския клуб“. С изпълнението на дузпата се нагърби Винисиус, който в 69-ата минута не остави шансове на Силесен и изравни. Минута преди края на редовното време гол на Хайме Мата за домакините не бе зачетен заради засада.

Въпреки натиска на Реал Мадрид в добавеното време, повече голове не паднаха и така „лос бланкос“ си тръгнаха само с точка от Канарските острови.