Клубната телевизия на Реал Мадрид публикува репортаж, в който още след два кръга от испанското първенство атакува остро реферите, тоест ръководството на испанската федерация. От Реал казват, че вече са били ограбвани на няколко пъти, а Барселона, който е първият в класирането, е фаворизиран.

Телевизията на Реал Мадрид също се обърна към ситуацията с Дани Олмо, който беше картотекиран от Барселона, след като клубът научи, че защитникът Андреас Кристенсен ще отсъства от два до четири месеца.

Олмо вкара победния гол в снощния мач между Райо Валекано и Барселона, което даде още повод на шефовете на Реал да се оплакват, че са били ограбени.

„На най-големите ни съперници беше опростен чистият червен картон, който Кубарси трябваше да получи на „Местая“ (мач от първия кръг срещу Валенсия), докато Реал Мадрид не получи чиста дузпа в първия кръг срещу Майорка. Не са виновни нашите съперници, а този, който позволява това. Позволиха на Барселона да регистрира футболист и се оправдаха, че са го позволили след контузия на играч на отбора.“

„Снощи това решение се оказа решаващо за Вайекас. Реал Мадрид трябва да плува в това пълно с мръсотия море. В мача между Барселона и Райо съдиите отмениха гол за домакините заради фаул срещу Кунде (играч на Барселона). Коментаторите казаха, че не са видели контакт. Реал Мадрид трябва да се бори срещу такива неща. Няма логика! Сякаш сме състезание от третия свят“, се казва в информацията, публикувана от телевизията на Реал Мадрид.

За "кралския клуб" този вид натиск върху съдиите и ръководството на лигата е нещо нормално. Почти редовно клубната телевизия публикува статии и видеа, в които се твърди, че Реал е ощетен от съдиите.