Аталанта победи у дома Фиорентина с 1:0 в среща от осмия кръг на италианската Серия "А" и събра 20 точки, колкото има и лидерът Наполи. И двата тима не познават вкуса на загубата, като имат по 6 успеха и 2 загуби до момента. Единственото попадение в срещата беше дело на Адемола Лукман в 59-ата минута. Сериозната заслуга за попадението е на Луис Муриел, който проби от ляво и подаде на Лукман на празна врата.

Преди почивката отборът на домакините беше по-активен, но чистите голови положения не бяха много. За гостите Роландо Мандрагора и Антонин Барак опитаха далечни удари, при един от които вратарят Марко Спортиело не успя да се намеси и създаде напрежение за феновете на домакините.

Далечни удари и опити за изстрели по диагоналите в двете посоки белязаха минутите до края на първата част, но пет преди нейния край съдията най-напред показа червен картон на Кристиан Куаме от състава на гостите. След това обаче прегледа ситуацията с помощта на видео-системата в полза на реферите (ВАР) и отмени наказанието, като дори не последва и жълт картон.

След началото на второто полувреме Аталанта заигра по-активно и логично поведе в резултата с попадението на Лукман. В тези моменти Фиорентина не изглеждаше като отбор, който ще стигне до попадение. В 67-ата минута датският ляв защитник на домакините Йоаким Мееле излезе сам срещу вратаря Пиетро Терачиано, опита да му прокара топката под плонжа с десния крак, но стражът усети замисъла и улови топката.

След 80-ата минута Фиорентина пренесе играта в полето на Спортиело, създаде и няколко възможности. Лука Йович веднъж, а след това Терзич и Амрабат не успяха да нанесат точен и силен удар, за да изравнят.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!