Сасуоло и Монца постигнаха убедителни победи в 8-ия кръг на италианската Серия "А", а Кремонезе добави нова точка след 1:1 при визитата си на Лече.

Сасуоло разгроми Салернитана с 5:0 и се изкачи на 7-о място в класирането, изпреварвайки Интер (Милано) и Ювентус. Монца победи с 3:0 Сампдория като гост и се измъкна от зоната на изпадащите, но без българския национал Валентин Антов не влезе в игра. Лече и Кремонезе пък си размениха по един гол от дузпи за крайното 1:1.

Сасуоло доминираше през цялото време на мача със Салернитана и до полувремето водеше с 2:0. Петима различни голмайстори се разписаха за Неровердите, като норвежкият национал Кристиан Торствед се отличи с гол и асистенция, разписвайки са за 3:0 в 53-ата минута. Също с гол и пас блесна 23-годишното френско крило Арман Луриен, който даде тон на головата фиеста в 12-ата минута след пас на норвежеца, а след това подаде за 4:0 на сънародника си Абду Харуи. Андреа Пинамонти от дузпа и Янис Антисте в 92-ата минута бяха автори на другите да гола.

По сходен сценарий се разви и срещата на стадион Луиджи Ферарис в Генуа, където гостите от Монца стигнаха до успеха благодарение на головете на Матео Песина (11)ута, Джанлука Капрари в 62-ата и на национала Стефано Сенси (90+5).

Сампдория и Кремонезе остават единствените два отбора до момента без победа и заемат последните две места.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!