След като вече обяви напускането си на Ливърпул в края на сезона, легендата и все още капитан на тима Стивън Джерард разкри официално и следващата дестинация в кариерата си, без да споменава името на конкретен клуб. 34-годишният бивш английски национал е привлякъл вниманието на клубове от американската Мейджър Лийг Сокър, а като фаворит за подписа му се счита Лос Анджелис Галакси.

„Мога само да кажа, че ще играя в Америка. Но досега не съм преминал в нито един клуб. Близо съм и веднага щом се реши всичко, ще се направи официално съобщение”, заяви Джерард в емоционално интервю пред клубната телевизия на Ливърпул.

„Не исках това да излиза през януари и да има истории по вестниците около това „дали той остава, дали той идва, дали отива там”, така и Брендън ще бъде изправен пред въпроси от медиите и играчите. Казах на треньора решението си, когато разбрах, че трябва да продължа напред”, казва още капитанът.

„Мисля, че съотборниците ми бяха малко шокирани. Това бе сравнимо с това, сякаш целият клуб научава лоши новини. Направих това изявление след мача с Лестър, защото не исках да навредя на подготовката. Животът продължава и това е добре, че ние ще продължим да работим един за друг. Съотборниците знаят какво мисля за тях и беше приятно да узная отношението им към мен. Беше трогателно. Но всички ние сме човешки същества и имаме работа за вършене”, завършва 34-годишният халф.