Бившият футболист на Ливърпул Джон Барнс, който бе част от отбора спечелил последната титла за тима през 1990 година, предупреди хората в Манчестър Юнайтед за задаваща се игрова криза. Според него оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън от мениджърския пост почти сигурно ще доведе до катаклизми.

Той сравни ситуацията с тази в Ливърпул през февруари 1991 година, когато Кени Далглиш напусна тима само 8 месеца, след като го качи за последен път на върха на английския футбол.

“В съвременния футбол мениджърите винаги отнасят негативите от всичко. Играчите дишат спокойно, защото знаят, че ако нещо се обърка треньорът ще опере пешкира. Това се случва навсякъде, не само в Ливърпул. Идват добри мениджъри, но апатията сред играчите ги проваля”, обясни Барнс.

“В Ливърпул за последно Кени Далглиш имаше уважението на феновете. До скоро в Юнайтед играчите знаеха, че ако нещо се обърка те ще го отнесат. Защото сър Алекс е постигнал много и няма как феновете да му се нахвърлят. Дейвид Мойс обаче няма този авторитет на “Олд Трафорд”. Така катто навремето Греъм Сунес нямаше аурата на Кени Далглиш. Сунес беше легенда, но и в тима на Дауглиш имаше легенди, а той не успя да опази авторитета си”, продължи Барнс.

“Сега за Юнайтед идва време разделно. Ако играчите не задържат доброто си ниво най-вероятно всичко ще рефлектира върху мениджъра. Макар, че по-скоро трябва да се търси отговорност от футболистите, защо не се представят така, както са го правили преди”, завърши Барнс, който бе увековечен на пощенска марка заедно с още 10 футболни легенди от Англия.