Нидерландия победи Дания с 4:2 в изключително зрелище на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам. Най-емоционалният момент в контролата бе завръщането на Кристиан Ериксен в игра за "червения динамит" след претърпения сърдечен арест на Евро 2020. 

"Лалетата" поведоха с гол на Стивън Бергвайн (16) с глава, но датчаните бързо изравниха чрез Яник Вестергаард (20). 

Атаките следваха една след друга, а Нейтън Аке (29) не остави шансове на Каспер Шмайхел, за да изведе Нидерландия отново напред в резултата. Мемфис Депай (38-дузпа) пък увеличи аванса на "оранжевите". 

След почивката в игра за гостите се появи Кристиан Ериксен, който последно игра за "червения динамит" в двубоя срещу Финландия на Евро 2020, когато получи сърдечен арест. Халфът на Брентфорд бе приветстван от всички на "Йохан Кройф Арена" с аплодисменти. Само две минути след това Ериксен (47) намали изоставането на Дания. 

В 62-ата минута Депай стреля по земя, а Шмайхел отново показа класа, но Стивън Бергвайн (71) проби отлично в наказателното поле и прати топката в горния десен ъгъл за 4:2. Четвърт час преди края на двубоя Ериксен бе близо до втория си гол в мача, но уцели страничната греда с удар от далечна дистанция. 

В добавеното време на срещата попадение на Пиер-Емил Хьойберг не бе зачетено заради нарушение в атака.