Снощната загуба на Челси с 3:5 от Тотнъм в 20-ия кръг на английската Висша лига е едва втората, при която тим, ръководен от Жозе Моуриньо, получава пет гола.
 
Специалния записа едно от най-тежките поражения в кариерата си, а първият тим "писал петица" на Моуриньо е Барселона. През ноември 2010 Моуриньо излиза с Реал (Мадрид) срещу големия съперник на "Камп  Ноу".
 
Шави, Педро, Вия (2) и Жефрен тогава се разписаха за каталунците, а Моуриньо тогава каза, че трудно може да приеме поражението, но тимът му трябва да продължи напред.
 
 
Снощи, Моуриньо записа второто най-тежко поражение в кариерата си - 3:5 от Тотнъм, отново като гост. Кейн вкара два гола, а по един добавиха Роуз, Таузънд и Чадли. Моуриньо обаче бе далеч по-нервен от загубата в "Ел Класико" и си позволи да намекне, че реферът Фил Даут е виновен за поражението.
 
"Ще си мълча, за да не ме накажат. Не искам да говоря по въпроса за рефера, защото искам да съм на пейката в следващия мач. Предпочитам да кажа, че днес просто загубихме. Не трябва да обръщаме внимание на резултата, а на някои ключови моменти в двубоя", заяви Моуриньо.
 
 
Сред най-големите загуби на Моуриньо е и загубата на Реал с 1:4 от Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига през 2013 година, което е най-тежкото поражение на португалеца в най-авторитетния евротурнир.