Беларус е единствената европейска страна, в която футболното първенство не е спряно заради пандемията от смъртоносния коронавирус, а срещите вече се излъчват и в родния ефир чрез Диема Спорт. Отговор на въпроса защо в страната се играе още и хокей на лед също пред публика даде лично президентът Александър Лукашенко.

"Тук няма вируси! Ти не си ли забелязала, че те летят!", отговори Лукашенко на въпрос от репортерка на телевизия ОНТ защо надпреварите по футбол и хокей на лед продължават.

След отрицателния отговор облеченият в екип за хокей на лед Лукашенко ядосано отвърна: "И аз не виждам нито един!"

Winbet - победата е емоция! (18+)

Междувременно нападателят на шампиона Динамо (Брест) Артьом Милевски разкри как футболистите в страната се предпазват от заразата и защо продължават да играят.

"Странно е, че само ние играем. Имаме договори и ангажименти към нашия президент и футболната лига. Клубните лекари помагат, имаме добър екип. Взимаме едни хапчета и си слагаме капки“, разказва Милевски пред местните медии.

„Не правя нищо особено - гледам телевизия, филми и сериали. Скучно е, разбира се. Гледам всички епизоди на Джеймс Бонд. Целият свят е в карантина, страхувам се и аз, и момчетата, които са при нас от други държави. Тъй като все още не сме спрели футбола, тренираме в базата. Следователно няма смисъл да поддържаме някаква форма в домовете си. Събираме се, тренираме, не гледаме нищо и продължаваме работата си", добави бившият национал на Украйна.

По-рано днес 36-годишният нападател вкара победния гол за Динамо (Брест) за успеха с 1:0 при визитата на Слуцк в мач от втория кръг на шампионата.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!