Футболната асоциация на Англия (ФА) обяви, че след края на разследването срещу голмайстора на Ливърпул Луис Суарес при всички случаи ще спре правата на уругваеца за повече от три срещи. 26-годишният нападател ще се яви на изслушване в Дисциплинарната комисия в сряда.

Луис Суарес ухапа по ръката бранителя на Челси Бранислав Иванович по време на дербито от 34-ия кръг на Висшата лига между двата тима, завършило 2:2 на "Анфийлд" през уикенда. Инцидентът не бе забелязан от главния съдия Кевин Френд, но ФА се самосезира по видеозапис от срещата.

"Поведението на Суарес е неприемливо. Подобна брутална проява е недопустима. ФА смята, че стандартното наказание от три мача за грубо нарушение, което се налага по принцип, е недостатъчно в този случай", гласи съобщение на централата.

Самият Суарес се извини на Иванович за постъпката си веднага след мача, но въпреки това Ливърпул взе решение да го глоби с 360 000 паунда, които ще бъдат дарени по сметката на фонда за семействата на пострадалите от трагедията на "Хилсбъро" през 1989 година.