Барселона не успя да спечели титлата в Примера дивисион, след като направи 1:1 срещу Атлетико (Мадрид) вчера на стадион "Камп Ноу". За първи път след сезон 1995/96 Атлетико грабна трофея. В края на мача публиката на каталунците започна да освирква футболистите, включително и Лионел Меси. При всяко докосване на топката аржентинецът получаваше дюдюкания и освирквания. Според испанската преса феновете очаквали договорката за нов договор да подейства мотивиращо за Меси, който да помогне за спечелване на титлата. Звездата обаче на няколко пъти бе апатичен и показа крещящо нежелание за игра. Лионел има 41 гола в 46 мача във всички турнири за сезона, но повечето от тях от дузпи, отбелязват още в Испания.

Медиите в страната отбелязват и още един момент. След края на мача Лионел Меси единствен не поздрави шампионите от Атлетико Мадрид, а застана до треньора Херардо Мартино.

Барселона не спечели трофей за първи път от шест сезона. За последно през 2007/08 тимът остана с празни ръце под ръководството на Франк Рийкард.