Дисциплинарната комисия на ФИФА излезе с решение по повод прекратения мач между Бразилия и Аржентина - световна квалификация, който трябваше да се изиграе на 5 септември.

Срещата ще бъде преиграна, а ФИФА ще определи датата и мястото на провеждането ѝ. Освен това, комисията прецени, че отмяната на мача е провокирана от недостатъчното качество на работата на страните, участващи в организирането му. 

ФИФА с позиция за скандала на Бразилия - Аржентина

Официално: Обявиха защо се стигна до огромния екшън на Бразилия - Аржентина

Ето и какви решения бяха взети:

1. Бразилската футболна федерация е глобена с 500 000 швейцарски франка заради нарушения, свързани с реда и сигурността

2. Аржентинската футболна асоциация е глобена с 200 000 швейцарски франка за неспазване на задълженията относно реда и сигурността, подготовката и участието в мача.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

3. За прекъсването на двубоя и двете федерации трябва да заплатят по 50 000 швейцарски франка

4. Аржентинските национали Емилиано Буендия, Емилиано Мартинес, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро са наказани за по 2 мача под егидата на ФИФА

Мачът между Бразилия и Аржентина беше прекратен в 4-ата минута, заради това, че четирима играчи от националния тим на гостите (Буендия, Мартинес, Ло Селсо и Ромеро) са влезли в Бразилия с нарушение на правилата, а именно влезли са в страната след престой в Англия в последните седмици и е трябвало да се подложат на 14-дневна карантина, целяща ограничаване на разпространението на COVID-19.

Бразилия и Аржентина вече си гарантираха участие на форума в Катар, но ще трябва да изиграят и този двубой. До края на квалификационния цикъл двата тима ще трябва да изиграят по още 3 мача.