Франция нямаше проблеми срещу Израел и победи с убедителното 4:1 в Будапеща. Мачът беше от Група 2 на Лига "А" на турнира Лига на нациите.

Израелците приемат противниците си на неутрален терен заради сложната политическа ситуация в Близкия изток.

Още до почивката вицешампионите от Катар 2022, които бяха без звездата си Килиан Мбапе, поведоха с 2:1, но пропуснаха още много положения. Едуардо Камавинга откри резултата със сериозната помощ на вратаря на израелците Омри Глазер. Камавинга получи подаване от Рандал Коло Муани и стреля, а вратарят си довкара топката сам.

Омри Гaнделман изравни за Израел в 24-ата минута, но само след четири минути Кристофър Нкунку получи подаване от ляво от Камавинга, нахлу към центъра и наказа съперника. Доминацията на французите продължи, но нови два гола паднаха чак в края. Матео Гендузи в 87-ата и Брадли Баркола в 89-ата минути оформиха крайното 4:1 за тима на Дидие Дешан. 

"Петлите" заемат второто място във временното класиране в групата с 6 точки, докато израелците са последни и все още нямат нито точка.

В срещата в Будапеща Франция беше без един от най-емблематичните си играчи Антоан Гризман, който наскоро обяви, че прекратява кариерата си в националния тим на страната си след 137 мача за последните 10 години.

На 14 октомври са мачовете Белгия - Франция и Италия - Израел.