Италия и Белгия сътвориха истинско шоу на "Олимпико" в Рим в мач от Група 2 на Лига "А" от турнира Лига на нациите. "Адзурите" поведоха до средата на първото полувреме с 2:0, но червен картон на Лоренцо Пелегрини в края на частта, даде тон за обрат на "червените дяволи", които успяха да стигнат до точката. 

Селекцията на Лучано Спалети откри резултата още в първата минута. Федерико Димарко центрира към Андреа Камбиасо, който се разписа. 

След попадението "адзурите" държаха контрол над събитията и не допуснаха гостите да създадат нещо опасно пред тяхната врата. В 24-ата минута Италия удвои аванса си благодарение на Матео Ретеги. Отново Димарко беше замесен. Той пусна отличен пас към Камбиасо, който стреля, но този път Кун Кастелс отклони топката. За нещастие на белгийския страж натурализираният аржентинец Матео Ретеги бе на точното място да се разпише на празна врата - 2:0.

Пет минути преди края на първото полувреме обаче домакините останаха с 10 човека на терена заради червен картон на Лоренцо Пелегрини. Полузащитникът влезе грубо и отзад в краката на Артур Теат, но първоначално бе санкциониран с жълт картон от главния съдия Еспен Ескас. След преразглеждане от ВАР капитанът на Рома беше изгонен от норвецежа. От последвалото статично положение Юри Тилеманс подаде късо към Леандро Тросар, а крилото на Арсенал чукна топката към левия бек Максим Де Кайпер, който преодоля Джанлуиджи Донарума с техничен удар от дъгата на наказателното поле.

След малко повече от час игра и доминация на Белгия пък бе ред на Тросар да се разпише във вратата на "Скуадра адзура". След центриране на далечната греда от корнер на Де Кайпер, Ваут Фас свали топката към играча с номер 10, който бе точен за 2:2.

Само две минути по-късно Лоис Опенда излезе очи в очи с Донарума, но бе повален в наказателното поле от защитника на Интер. Ситуацията беше прегледана с ВАР, но дузпа не последва. 

Натискът на Белгия продължи - Максим де Кайпер след изпълнение на ъглов удар пропусна да вкара за 2:3.

В края и италианците искаха дузпа, след като при далечен удар на Фратези топката се отби в прилепналата ръка на Воут Фаес.

След равенството "адзурите" продължават да водят в групата със 7 от възможни 9 точки. Белгия заема третата позиция с 4 т.