Гърция постигна сензационна победа с 2:1 при гостуването на Англия на "Уембли". Мачът беше от Група 2 на Лига "В" на Лигата на нациите. 

Поражението е първо за "трите лъва" под ръководството на временния селекционер Лий Карсли. Англичаните са втори в групата си, а Гърция е едноличен лидер с пълен актив от 9 точки.

Големият герой тази вечер стана Евангелис Павлидис, който вкара и двата гола във вратата на Джордан Пикфорд. 25-годишният нападател на Бенфика откри резултата в 49-ата минута, смълчавайки "Уембли". Отново Павлидис се разписа 83-ата минути, но имаше засадa и попадениeто му правилно беше отменено. В 60-ата и Константинос Мавропанос прати топката във вратата на Пикфорд. И този пък обаче имаше засада.

В 87-ата минута Джуд Белингам изравни и върна надеждите на англичаните. В четвъртата минута на добавеното време обаче Павлидис отново блесна. Голмайсторът на Гърция наказа домакините, възползвайки се от неубедителното представяне на защитниците на "трите лъва" и донесе историческата първа победа на южната ни съседка над Англия.

При радостта си след първия гол гърците развяха фланелка на починалия в сряда техен съотборник Джордж Балдок. 31-годишният защитник на Панатинайкос беше намерен мъртъв в басейна в жилището си край Атина. Гръцкият национал в продължение на седем сезона носеше екипа на Шефилд Юнайтед.

Мачът от Лигата на нациите започна с минута мълчание в негова памет, а футболистите на двата тима излязоха с черни ленти. 

Още в третата минута Джуд Белингам тества рефлекса на Одисеас Влахдоимос, който с една ръка изби удара на звездата от Реал (Мадрид). Гърците организираха контраакция и Евангелис Павлидис можеше рано да открие резултата, но стреля в аут. 

В осмата минута Коул Палмър изпълни хубав пряк свободен удар с левия крак, ала опитът на звездата на Челси отиде над напречната греда. Две след това като по чудо гърците не откриха резултата. Джордан Пикфорд прекали с техниката си, а топката отиде у играч на гърците, който отправи удар, но Ливай Коулил с вездесъща намеса изчисти топката от самата голлиния. След корнера пък Динас Мавропанос прати топката във вратата на "трите лъва" след разбъркване при корнер, но Мавропанос беше в засада и попадението беше отменено.

В 21-ата минута Белингам получи в наказателното на южните ни съседи и финтира бранител, след което върна назад за Коул Палмър, чийто шут беше адски неточен. След малко повече от половин час игра Трент Александър-Арнолд намери феноменално Антъни Гордън в полето на гърците, но последва неточен удар с глава. 

Гостите смълчаха "Уембли" четири минути след подновяването на играта през второто полувреме. Вангелис Павлидис преодоля Палмър, Стоунс и Александър-Арнолд и с десния крак направи безпомощен Пикфорд - 0:1.

В 51-ата минута Букайо Сака напусна контузен, а на мястото му се яви Ноди Мадуеке. В 60-ата Мавропанос се разписа, но попадението бе отменено заради засада. Секунди след това домакините бяха близо до изравнителен гол. Оли Уоткинс засече центрирана топка, но я изпрати над напречната греда.

В 82-ата минута Пикфорд сгреши при изнасянето на топката и я подари на Димитриос Янопулис, той продължи за Христос Цолис, който пусна към Павлидис и той отново отбеляза, но се оказа, че е бил в нередовна позиция.

Пет минути по-късно Англия все пак стигна до изравнително попадение. Доминик Соланке получи топката на десния фланг и я върна към Джуд Белингам на границата на наказателното поле, а халфът на Реал (Мадрид) майсторски се разписа за 1:1.

В четвъртата минута от добавеното време Гърция шокира "трите лъва" и стигна до историческата победа, след като отново Вангелис Павлидис бе точен - 2:1 за южната ни съседка.

AНГЛИЯ - ГЪРЦИЯ 1:2
0:1 Евангелис Павлидис (51), 1:1 Джуд Белингам (87), 1:2 Евангелис Павлидис (90+4)