Франция надви Чили с 3:2 в приятелска среща, играна на стадион “Велодром” в Марсилия и се реваншира на феновете за загубата от Германия (0:2) преди няколко дни. Воденият от Дидие Дешан тим получи ранен гос след хубаво изпълнение на Марселино Нунес (6). След това обаче “петлите” се разиграха и след голове на Юсуф Фофана (19) и Рандал Коло Муани (25) обърнаха развоя. След почивката Коло Муани асистира за третия гол в срещата на Оливие Жиру (73), а Дарио Осорио (82) намали за гостите. 

Двубоят започна с изненадващ гол за чилийците още в 6-та минута. Марселино Нунес получи хубаво подаване от Маурисио Исла в наказателното поле на домакините и с хубав удар от движение направи 1:0. 

Очаквано, след това Франция натисна и изравнителният гол не закъсня. В 19-та минута Юсуф Фофана се възползва от хубаво подаване на Килиан Мбапе и направи 1:1.

Малко след това “петлите” вкараха и втори гол. В 26-та минута Тео Ернандес центрира по прекраен начин в наказателното поле на южноамериканците, а Рандал Коло Муани с глава прободе Клаудио Браво за 2:1. До края на полувремето Тео Ернандес и Уилям Салиба нямаха късмет пред гола, а пропуск за гостите в 42-та минута направи Дарио Осорио. 

Второто полувреме започна със страхотен шанс за Чили. В 52-та минута Едуардо Варгас, но имаше нещастието да види как топката се отклони в страничната греда след техничен негов удар. 

Всичко беше решено в 73-та минута, когато Коло Муани проби в наказателното поле и намери на чиста позиция Оливие Жиру. Опитният нападател нямаше как да сбърка и направи 3:1.

В 82-та минута Осорио все пак успя да се разпише. Французите сбъркаха при изнасянето на топката, а нападателят на чилийците с хубав удар от границата на наказателното поле вкара втори гол за гостите.

ФРАНЦИЯ - ЧИЛИ 3:2
0:1 Марселино Нунес (6), 1:1 Юсуф Фофана (19), 2:1 Рандал Коло Муани (26), 3:1 Оливие Жиру (73), 3:2 Дарио Осорио (82)