След 2:2 в първия мач на “Олд Трафорд” и 3:2 общ резултат “червените дяволи” се класираха за 1/2-финала на турнира, където техен съперник ще бъде Арсенал, отстранил Виляреал след общ резултат 4:1.

"Има две важни причини, които бяха решаващи за нашата победа. Първо в състава се завърнаха някои основни играчи и второ имахме 4 дни почивка, а преди първия мач бяха само 2 дни. Това, че Рио Фърдинанд и Неманя Видич са заедно на терена винаги е добре като за начало. Играхме концентрирано в защита, отбранявахме се много, много добре и мисля, че това бе ключът за победата. Ако успеем да се върнем към онази форма, при която не допускахме голове в нашата врата, мисля, че нещата ще се получат добре за нас", заяви след мача в Порто Алекс Фъргюсън.

"Това бе невероятен, великолепен удар, абсолютно сензационен", заяви Фъргюсън за невероятното попадение на Роналдо. "Шутът ги изненада, вратарят нямаше никакъв шанс. Ще трябва доста дълго време да мисля, ако трябва да се сетя за друг подобен сензационен гол", завърши шотландският специалист. /БЛИЦ