Според немската версия на изданието Goal.com на Бербо му е липсвала игрова практика, след като лекува контузия в глезена. “Бербатов имаше своя върхов момент в 30-ата минута, когато проби красиво по дясното крило и подаде с изключителна прецизност към Райън Гигс. В нападение българинът бе безидеен, но за сметка на това бе повече ангажиран с дефанзивни действия”, пише изданието в критиката си относно играта на Митко, който получи същата оценка, каквато бе дадена и на заменилия го в 68-ата минута португалец Нани. Английската версия на изданието пък е по-великодушна и оценява Бербо с 6,5.

Същата оценка от състава на “червените дяволи” получиха още бранителят Джон Ошей и бразилският халф Андерсон. По ниско от тях и Бербо бе оценен само Патрси Евра, който получи оценка 3, тъй като според изданието е допуснал да бъде надигран тотално от резервата на Порто Мариано.

Противно на очакванията голмайсторът Кристиано Роналдо, който с фамозния си гол след удар от повече от 30 метра в 6-ата минута на мача донесе победата на Манчестър Юнайтед, получи 7-ца, което не бе най-високата оценка. С една единица повече от него бяха отличени сръбският бранител Неманя Видич и партньорът на Бербатов в атака Уейн Рууни. За английската версия на Goal.com пък играч на мача е Райън Гигс, който получава 8,5.

В тима на Порто, с най-висока оценка е защитникът Бруно Алвеш - 8, а най-слабо са се представили Кристиан Родригес и Хълк. И двамата са с оценка 5,5. /БЛИЦ