Президентът на Олимпиакос Евангелос Маринакис направи нова атака срещу играчите на тима. Той беше бесен след загубата с 0:3 от ПАС Янина, която остави „червено-белите“ на трето място в класирането на гръцката Суперлига. Това означава, че грандът от Пирея за първи път от 2011 година няма да участва в Шампионската лига.

„Не струвате колкото тоалетната хартия в тренировъчната база. Вместо да ви пожелая приятна ваканция, аз ви казвам: Идете и се обесете. Аз съм виновен, че ви доведох и позлатих, но ще поправя нещата“, закани се Маринакис.

Както е известно, шампион на Гърция стана АЕК и сложи край на седемте поредни титли на Олимпиакос. Само преди месец Маринакис беше бесен след равенство 1:1 с Левадиакос. Тогава прати всички звезди на почивка и ги глоби с 400 000 евро.

Сезонът в Гърция приключи. АЕК финишира на първо място със 70 точки, следван от ПАОК с 64. Двата отбора ще играят в квалификациите за Шампионската лига. Третият Олимпиакос (57 т.) и четвъртият Атромитос (56 т.) се класираха за пресявките в Лига Европа. Керкира и Платаниас изпаднаха.