Панамският защитник Харолд Къмингс отказа да играе за националния си отбор на Копа Америка, тъй като не се намирал в добра форма. Признанието на 32-годишния футболист изненада мнозина не само в родината му, но и по света.

Къминг бе извикан на мястото на капитана Анибал Годой, получил контузия. С него се свързал селекционерът Томас Кристиансен. Идеята била Харолд да е на линия за първия мач на провеждащия се в САЩ турнир срещу Уругвай в неделя.

По правило националните селекционери могат да направят промяна в състава от 26 футболисти преди старта на турнира при подобни обстоятелства.

Къмингс, който играе за гватемалския клуб Кселаху, първоначално приел в първия си разговор с треньора на Панама. После обаче отказал.  

"В крайна сметка няма да ходя на Копа Америка, защото не съм на необходимото ниво. Искам да бъда честен със себе си, с треньора, който ми гласува доверие да ме вземе в толкова голям турнир. Аз обаче не се намирам във форма и няма да мога да помогна на своя отбор“, откровен е Харолд, който има цели 93 мача за Панама.

Другият мач от първите битки в  група "С" ще противопостави САЩ и Боливия.