Футболният свят изпрати легендата Свен-Горан Ериксон в последния му земен път. Oколо 600 човека си взеха последно сбогом с именития шведски треньор, който почина на 76-годишна възраст на 26 август. Ериксон страдаше от рак на панкреаса и от няколко месеца чакаше своя край.

Негови близки, приятели и хора от футбола се събраха в църквата "Фриксанде" в шведското градче Торсби, за да се простят с бившия треньор на Англия, Манчестър Сити, Лацио и Бенфика. 

Сред взелите си последно сбогом с именития треньор беше голямата звезда на английския футбол Дейвид Бекъм. Двамата работиха заедно при "трите лъва". Последно сбогом с Ериксон си взе и друг бивш наставник на Англия - Рой Ходжсън, който също пристигна в Торсби. 

"Свен, благодаря ти, че беше човекът, който винаги си бил: страстен, грижовен, спокоен и истински джентълмен. Винаги ще ти бъда благодарен за това, че ме направи свой капитан", написа Бекъм в социалните мрежи след новината за смъртта на Ериксон.
 
Сред опечалените бе и италианската адвокатка Нанси Дел'Олио, която имаше връзка с шведа от 1998 до 2007 г. 

Последната му партньорка Янисет Алсидес, дъщеря му Лина и баща му Свен, който е на 96 г., също го изпратиха в последния му земен път. 

Последната партньорка на Ериксон - Янисет Алсидес:

Бащата на Ериксон с Янисет Алсидес: 

Нанси Дел'Олио: