Легендата на Уест Хям и Англия Мартин Питърс почина на 76 години след дълга битка с болестта на Алцхаймер. Бившият полузащитник отбеляза втория гол за "трите лъва" на финала на световното първенство през 1966 година. Записва общо 67 срещи и 20 попадения за националния тим на родината си. 

"С голяма тъга трябва да обявим, че Мартин си отиде спокойно в съня си в 4 часа сутринта днес. Обичан съпруг, баща и дядо, ние сме покрусени от загубата, но и много горди от всичко, което той постигна и това, че ни донесе толкова прекрасни спомени", се казва в съобщението на семейството. 

Питърс беше част от триото на Уест Хям заедно с Джеф Хърст, който записа хеттрик, и Боби Мур, в онзи знаменит финал срещу ФРГ на "Уембли" (1966 г.) - 4:2 за Англия след продължения (2:2 в редовното време).

Той играе 11 сезона за "чуковете" в периода 1962-1970 година, записа повече от 300 мача и 81 гола. След това играе пет сезона с екипите на Тотнъм и Норич, преминава за кратко през Шефилд Юнайтед, както и през нискоразредния Горлестън, за да приключи кариерата си на почти 40 години. 

Питърс беше диагностициран с Алцхаймер през 2016 година.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)