Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Волфганг Нирбах планира сделка с колегите си от Англия днес в спора за финалния пакет (двата полуфинала и финала) на Евро 2020.

Според „Билд” Нирсбах би дал пакета на „Уембли” в Лондон, ако англичаните се откажат от кандидатура за Евро 2024 в полза на Германия. Така германците ще трябва да се задоволят със стандартен пакет и 4 мача за Евро 2020.

При всички положения днес ще има голяма футболна политика в Женева, където УЕФА ще обяви стадионите, на които ще се проведе европейското първенство през 2020 година. За първи път шампионатът на Стария континент ще се проведе в 13 различни страни, като за срещите кандидатстват 19 държави.

Сред кандидатите за домакинство на срещи от Евро 2020 е и България, но шансовете на страната ни са нищожни след изключително критичния доклад на УЕФА за кандидатурата ни, излязъл миналата седмица.

Само Германия и Англия обаче кандидатстват съответно с „Алианц Арена” в Мюнхен и „Уембли” в Лондон за финалния пакет (полуфинали и финал), докато всички останали 17 страни претендират само за стандартен пакет (три мача от груповата фаза и един от осминафиналите или четвъртфиналите).

Изпълнителният комитет на УЕФА започна заседанието си в 10:00 часа българско време, а крайните резултати ще бъдат обявени в 14:00 часа.