ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Германия победи Франция с 2:1 в контрола на стадион „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд. 

Двубоят бе първи за Бундестима след уволнението на Ханзи Флик заради срамната загуба с 1:4 от Япония. Временният наставник на Германия Руди Фьолер записа победа, след като играчите му започнаха силно срещу французите и поведоха в резултата още с първия си удар в мача. 

В четвъртата минута Бенямин Херникс получи пред наказателното поле и комбинира със Серж Гнабри вляво, който му върна топката в наказателното поле. Бранителят на РБ Лайпциг стигна до аутлинията и върна кълбото към границата на вратарското поле, където Томас Мюлер бе оставен съвсем сам. Ветеранът овладя на гърди и моментално нанесе изстрел с левия крак, който не остави шансове на Майк Менян за 1:0.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Домакините продължиха да атакуват и трайно се настаниха в половината на французите, но така и не успяха да застрашат сериозно отново Менян.

В 20-ата минута „петлите“ поискаха дузпа. Тогава Кингсли Коман изведе Рандал Коло Муани отдясно в наказателното поле на скорост, а Антонио Рюдигер го настигна и използва леко дясната си ръка, а нападателят падна на тревата, но съдията на Антъни Тейлър не посочи бялата точка, а и от ВАР не му дадоха знак за очевидна грешка.

Три минути по-късно гостите поискаха втора дузпа, когато Коман навърза Бенямин Хенрикс отдясно и влезе в наказателното поле, където финтира и Гнабри, който пък леко го закачи и съотборникът му в Байерн падна на тревата. Отново обаче сигнал за нарушение на последва.

За съжаление добрата игра на Германия беше помрачена от контузията на капитана Илкай Гюндоган, който беше заменен принудително от Паскал Грос в 25-ата минута.

Постепенно Франция започна да играе по-атакуващо и изнесе действията в предни позиции. След половин час игра Тео Ернандес получи отляво и комбинира с Орелиен Чуамени, който пък намери Коло Муани в наказателното поле, а нападателят на Пари Сен Жермен стреля, но високо над вратата на Марк-Андре тер Стеген.

В 38-ата минута французите бяха близо до изравняването и то на два пъти. Първо Антоан Гризман центрира от свободен удар отдясно към границата на вратарското поле, където Чуамени стреля отлично с глава, но Тер Стеген направи важно спасяване и изби над гредата в корнер. След неговото изпълнение от страна на Коман отново Чуамени намери начин да стреля с глава, но този път в ръцете на вратаря на Барселона.

Второто полувреме стартира с опит за натиск от страна на французите. Две минути след старта му отново Чуамени нанесе силен изстрел от дистанция, който обаче бе неточен. 

"Петлите" продължиха да притискат съперника си и в 57-ата минута за пореден път Чуамени шутира силно от дистанция и ниско по тревата с десния крак, като летеше към долния десен ъгъл на Тер Стеген, който обаче да направи феноменално спасяване с дясната си ръка и изби. Топката попадна в Коло Муани, който обаче загуби равновесие и не успя да нанесе изстрел.

След това последваха смени и в двата отбора. За Германия се появиха Юлиан Брандт и Кай Хавертц, които замениха Серж Гнабри и голмайстора Томас Мюлер. За Франция на терена се появиха Маркюс Тюрам, Усман Дембеле и Жул Кунде, които смениха Рандал Коло Муани, Кингсли Коман и Бенжамен Павар.

Домакините поизравниха играта, но като цяло "петлите" продължиха да са по-опасният отбор, особено след влизането на Дембеле. Въпреки това сериозни опасности пред двете врати липсваха.

Осем минути преди края на редовното време Франция бе близо до изравняването. Тогава Дембеле шутира пред наказателното поле, но бе блокиран от Рюдигер. Топката обаче попадна в Гризман, който моментално нанесе техничен изстрел с левия крак, който падаше точно под гредата, но Тер Стеген бе на своето място и изби над гредата с една ръка в корнер. След неговото изпълнение кълбото бе изчистено, но попадна на пътя на Жул Кунде, който шутира ниско пред дъгата на наказателното поле, получи се рикашет, а топката попадна спокойно в обятията на стража на домакините.

Германия обаче удари з втори път в 87-ата минута. Домакините организираха бърза контраатака, при която Кай Хавертц получи в половината на Франция и моментално даде прекрасен извеждащ пас за Лерой Сане, който се отскубна от защитата на „петлите“, влезе в наказателното поле отдясно и с чудесен удар с левия крак намери далечния ъгъл – 2:0.

Само минута след това обаче гостите получиха право да изпълнят дузпа. Гризман получи пред наказателното поле и раздаде наляво за Едуардо Камавинга в наказателното поле, който финтира Сане, а голмайсторът за германците го препъна и Антъни Тейлър посочи бялата точка. Зад топката застана Гризман, който стреля точно за 2:1.​

ГЕРМАНИЯ – ФРАНЦИЯ  2:1
1:0 Томас Мюлер 4', 2:0 Лерой Сане 87', 2:1 Антоан Гризман 89'