Нападателят на Ювентус Гонсало Игуаин направи любопитно признание, че е бил пред отказване от футбола заради пропуска му във финала на световното първенство през 2014 година в Бразилия. Тогава Аржентина загуби с 0:1 от Германия след продължения, а Игуаин направи непростим пропуск, заради който бе критикуван жестоко след това.

„Не е лесно да чуеш „този вече не става за нищо, той е пълен провал, той не може да играе футбол”. Това наистина боли. Истина е, че тогава не постигнахме целите си, но дали това е провал? Да стигнеш до три финала не мисля, че е провал”, коментира Игуаин.

„Щях да спра с футбола, но не го направих заради майка ми. Тя ми каза да продължа. Ако зависеше от мен, щях да спра с футбола. Футболът е нещо, което обичам, но повече обичам майка си”, добави аржентинецът.

Нападателят има контракт с шампиона на Италия до края следващия сезон, но от Ювентус искат или да се разделят с него, или да го продадат възможно най-скоро, твърди "Тутоспорт". Причината е, че въпреки рестрикциите за карантина и забрана за напускане на Торино, Игуаин напусна страната, за да се върне в родната Аржентина при болната си майка.