Йънг Бойс и Байер (Леверкузен) изнесоха истински трилър и завършиха 4:3 в първата си среша по между от 1/16-финалите от Шампионската лига. 

Головете за домакините отбелязаха Кристиан Фаснахт, Жордан Сибатю на два пъти и Елиа Месчак, а за гостите Патрик Шик вкара две попадения, а едно добави Муса Диаби.

Домакините поведоха още в третата минута след отлично центриране на Мишел Абишер към Кристиан Фаснахт, който връхлеят топката и я прати в левия ъгъл. Именно след нов корнер те удвоиха в 19-ата минута, този път в около точката за дузпа сякаш забравен се оказа Сибатю и стреля необезпокояван.
В 44-ата минута груба грешка на Александър Драгович след дълъг пас от защитата на Йънг Бойс, размина се с топката, която бе поета от Сабатю който необезпокояван излезе очи в очи и се разписа покрай вратаря за 3:0.

Това явно подейства отрезвяващо на играчите на Байер, които излязоха напълно преобразени през втората част и бързо показаха, че не са се предали. Само четири минути след началото Джереми Фримпонг се справи с играч на домакините, центрира отлично и там Шик се разписа в мрежата на Давид вон Билмос.

Още само пет минути бяха необходими на централния нападател да се разпише за втори път. В 68-ата минута гостите възстановиха равенството, след като губеха с цели три гола в края на първото полувреме. Муса Диаби получи отляво, нахлу в наказателното поле и по брилянтен начин прати топката в мрежата на Вон Балмос.

Домакините все пак успяха да се доберат до победата в самия й край отново чрез Жордан Сибатю, който се справи отново с Драгоевич и се разписа за крайното 4:3. 

Реваншът между двата тима ще се изиграе през следващата седмица.