Ливърпул успя да спечели голямото дерби с Манчестър Юнайтед, надделявайки с 4:2 в отложен двубой от Висшата лига. Дербито трябваше да се играе на 2 май, но бе отложено от съображения за сигурност след ескалация на напрежението след протест на феновете на "червените дяволи" срещу собствениците на клуба. Такъв беше организиран и тази вечер около "Олд Трафорд", но ситуацията бе овладяна от местната полиция и срещата се изигра.

Ливърпул стигна до ценните три точки след два гола на Роберто Фирмино и по един на Диого Жота и Мохамед Салах. За Юнайтед точни бяха Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд. 

Благодарение на успеха на "Олд Трафорд" Ливърпул продължава да мечтае за място в Топ 4, гарантиращо класиране в Шампионската лига. "Червените" събраха 60 точки и изостават с 4 от Челси, но тимът на Юрген Клоп е и с мач по-малко.

Манчестър Юнайтед има 70 точки на второто място - на 4 пред третия Лестър. "Червените дяволи" си гарантираха участието в Шампионската лига и сега гледат към финала в Лига Европа - срещу Виляреал на 26 май. 

Победата е първа за Ливърпул на "Олд Трафорд" от седем години.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Футболистите на Оле Гунар Солскяер започнаха по-активно от "мърсисайдци" и още в 5-ата минута Единсон Кавани пропусна да вкара след подарък от Алисон. В десетата обаче бразилският страж трябваше да вади топката от мрежата си, след като Бруно Фернандеш откри резултата - 1:0. Топката рикошира в крака на Натаниел Филипс преди да попадне във вратата на гостите. 

В 26-ата минута съдията Антъни Тейлър отсъди спорна дузпа за Ливърпул, след като Уан-Бисака влезе в краката на Натаниел Филипс, но стигна първи до топката. При разглеждането от ВАР обаче се видя, че основания за дузпа няма и тя беше отменена. 

В 31-ата домакините имаха две възможности. Последователно удари с глава към вратата на Алисон отправиха Скот Мактоминей и Пол Погба, но и в двата случая неточни. Две минути по-късно Диого Жота пробва рефлексите на Дийн Хендерсън, но англичанинът се справи и не позволи да му бъде вкаран гол. Това обаче се случи в 34-ата минута. След разбъркване при ъглов удар, Филипс се реваншира за грешката си и подаде на Жота, който с пета отбеляза за 1:1.

В третата минута на добавеното време на първата част Роберто Фирмино вкара след центриране на Александър-Арнолд и Ливърпул обърна резултата - 1:2. 

Още в началото на второто полувреме гостите стигнаха до нов гол. В 47-ата минута Хендерсън спаси удар на Арнолд, но Фирмино довкара за 1:3. 

В 68-ата Маркъс Рашфорд се озова на отлична позиция и преодоля Алисон за 2:3. В тези минути гостите бяха неубедителни, като можеше да последва и изравняване. След центриране на Люк Шоу отляво топката стигна до Мейсън Грийууд, който на два пъти видя как играчи на Ливърпул чистят от голлинията. 

В 75-ата минута резервата Садио Мане излезе само срещу Дийн Хендерсън, но английският страж успя да избие с крак. В 90-ата минута Мохамед Салах беше изведен сам срещу стража на Юнайтед и подпечата победата на "мърсисайдци" - 2:4.