Голям скандал се развихри пред финала на Евро 2020 между Англия и Италия утре вечер от 22:00 часа българско време. УЕФА не разреши изпълнение на живо преди мача песента "Три лъва", популярна сред английските фенове с рефрена Football's Coming Home. Това разкри певецът Франк Скинър, който имал предложение да я изпълни на "Уембли" и да надъха допълнително феновете на "трите лъва".

Хитът е написан през 1996 година за европейското първенство в Англия, но и сега е популярен, превръщайки се в неофициален химн за английските фенове по време на Евро 2020.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"УЕФА не разреши с мотива, че е твърде пристрастно и няма да бъде честно спрямо италианците. Макар че на мача на откриването, в който Италия игра срещу Турция, италианският тенор Андреа Бочеил изпя Nessun Dorma преди срещата", коментира Скинър пред Sky Sports.

От Европейската централа признаха, че е имало запитване изпълнението да бъде вмъкнато в церемонията по закриването, но тя отдавна е готова и няма как това да се случи.

"Никакви допълнителни елементи не може да бъдат добавени в програмата, тъй като церемонията е запълнена и има строг график преди началото на мача", заявиха от УЕФА пред Ройтерс.