Нападателят на Наполи Ромелу Лукаку призна, че е изпаднал в депресия след отпадането на Белгия от световното първенство през 2022 г. в Катар.

Белгиецът започна перфектно периода си в Неапол след трансфера си с постоянен договор от Челси през лятото.

Лукаку обаче претърпя няколко тежки години, а отпадането на Белгия още след груповата фаза на Мондиал 2022 беше един от най-трудните моменти за тарана.

Той разкри, че психическото му здраве е било разклатено, а критиките на феновете и медиите са помогнали за задълбочаването на проблема. Бившият помощник треньор на "дяволите" и легенда на Арсенал Тиери Анри е бил човекът, който му е помогнал да премине през всичко това.

В подкаста Friends of Sport, Лукаку каза: "Исках да бъда там и да играя за моята страна, защото треньорът и отборът имаха нужда от мен. Това беше първият път за 29 години, в който футболът ме удари. Никога не съм мислил за депресия, но плачех всеки ден в продължение на седмици. Тиери Анри ми се обаждаше по три пъти на ден, но имах нужда да бъда сам за известно време."

Лукаку не беше повикан в белгийския национален отбор от селекционера Доменико Тедеско за мачовете този месец.

"Надявам се да мога да преоткрия страстта си да играя за Белгия и огънят отнова да ме изгаря отвътре. Следващата цел е световното първенство след две години, но засега всичко е все още много далеч. Наистина искам да се върна в националния отбор и да поема лидерска роля, но няма как да сме щастливи, ако не печелим. Това е единственото нещо, което липсва на тази група. Младите вече изминаха дълъг път, но по отношение на манталитета на победители - това е нещо, на което мога да ги науча", заяви таранът.